Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:”Η Επιστήμης της Θεολογίας-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις”

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Η Επιστήμη της Θεολογίας – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις»

Στόχο του όλου εγχειρήματος αποτελεί εν γένει η ανάδειξη της Επιστήμης της Θεολογίας στη συγχρονία και τη διαχρονία της, αλλά και ο συσχετισμός και η προβολή του άρρηκτου δεσμού της με άλλα επιστημονικά πεδία. Έτσι, απαρτίζεται από τέσσερεις διεπιστημονικές Συνεδρίες:

  • Θεολογία και Φιλολογία
  • Θεολογία και επιστήμες πολιτισμού
  • Θεολογία και Τέχνη
  • Θεολογία και Ιστορία

Η Επιστημονική Ημερίδα «Η Επιστήμη της Θεολογίας – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», που διοργανώνεται από το Σύλλογο «Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» θα λάβει χώρα στο Γ΄ Αμφιθέατρο του Β΄ Ορόφου της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, με ώρα έναρξης 10:00.

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ και την αφίσα εδώ

Εισήγηση του Αναπλ. Καθηγητή Μιλτιάδη Βάντσου σε ημερίδα στον Ευρωπό Κιλκίς, (4 Μαΐου 2017)

Η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και το Γενικό Λύκειο Ευρωπού διοργάνωσαν την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017  ημερίδα στον Ευρωπό, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος. Στην ημερίδα αυτή, την οποία παρακολούθησαν κυρίως κληρικοί της Μητρόπολης και μαθητές του Λυκείου, μίλησε ο Αναπλ. Καθηγητής Μιλτιάδης Βάντσος με θέμα: “Ταφή ή καύση των νεκρών; Ηθική θεώρηση”.