Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου του Studium Historicorum στο Παπίκιο Όρος

Με μεγάλη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους διοργανωτές, ολοκληρώθηκαν, την περασμένη Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «Χριστιανική Θράκη» στην Ιερά Μονή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη στο Παπίκιο όρος, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Studium Historicorum, του κοινού μεταπτυχιακού σεμιναρίου εκκλησιαστικής ιστορίας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ και του Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ.
Οι σύνεδροι ευχαρίστησαν το Σεβασμιώτατο για τη συνεχή παρουσία και συμμετοχή του καθώς και τους πατέρες της Μονής για τη θαυμάσια φιλοξενία. Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα, προσκάλεσε τα δύο θεολογικά τμήματα να οργανώσουν και νέο συνέδριο στο ίδιο χώρο.
Πέρα από το αμιγώς επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα ερείπια του βυζαντινού μοναστηριού της Ελεούσας, στο εκκλησιαστικό μουσείο και τον ιστορικό μητροπολιτικό ναό στην πόλη της Κομοτηνής.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο το συνέδριο: