XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στο Γ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής, παρουσία καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος.

Την οργάνωση της εκδήλωσης, η οποία περιελάβανε μουσικό και φιλολογικό μέρος, την ανέλαβαν μέλη του Τομέα Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης. Ειδικότερα, ο επίκουρος καθηγητής κ. Τρύφων Τσομπάνης είχε τη γενική ευθύνη του προγράμματος, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Σκύφτας, ΕΤΕΠ, είχε τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των μουσικών συνόλων.

Στο μουσικό μέρος ερμηνεύτηκαν ψαλμοί και ύμνοι, που εκτέλεσε, σύμφωνα με το παραδοσιακό ύφος, η Βυζαντινή Φοιτητική Χορωδία του Τμήματος. Ακολούθησαν κάλαντα, από διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου, ως και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία απέδωσε θαυμάσια η Χορωδία και η Ορχήστρα του Φροντιστηρίου Βυζαντινής Μουσικής. Τα επίκαιρα πεζά κείμενα διαβάστηκαν από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες και ευχές από τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή κ. Συμεών Πασχαλίδη. Ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε, εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος προσέφερε ευγενώς χριστουγεννιάτικο κέρασμα προς όλους τους παρόντες.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση