Δεύτερη Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη»

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ανακοινώνει τη διοργάνωση της Β΄ Ετήσιας Διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ.Φουντούλη». Φέτος η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”.

Για τη Διάλεξη έχει προσκληθεί η κ. Sysse Gudrun Engberg, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η οποία θα αναπτύξει το θέμα, «Η λειτουργική χρήση της Παλαιάς Διαθήκης στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως». Η κ. Engberg θα ομιλήσει στα ελληνικά.

Στο πλαίσιο της επετειακής διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» προσκαλούνται επιφανείς προσωπικότητες της λειτουργικής επιστήμης, για να αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Βασική θεματολογία των διαλέξεων αφορά κυρίως στη ζωή και τις διάφορες πτυχές του πολυσχιδούς επιστημονικού, συγγραφικού και ερευνητικού έργου του τιμωμένου Καθηγητή. Η διάλεξη πραγματοποιείται ετησίως κατά τον μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, δηλαδή σε χρονική εγγύτητα με την ημέρα εκδημίας του μακαριστού Καθηγητή (25 Ιανουαρίου).

Μπορείτε να δείτε ζωντανά την εκδήλωση μέσω streaming video από εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dialexi_imf@past.auth.gr ή στο τηλέφωνο: 2310 99 66 85.

 

Συνάντηση του μεταπτυχιακού Colloquium Λειτουργικής του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών

To Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, σας προσκαλεί στη δεύτερη συνάντηση του μεταπτυχιακού Colloquium Λειτουργικής για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα β’ του 3ου ορόφου του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.
Η εισηγήτρια
 κ. Sysse Gudrun Engberg, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, θα μιλήσει με θέμα: «Διερευνώντας τη χειρόγραφη παράδοση του Προφητολογίου».