Παρουσία μελών του Τμήματος στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών

Η Συντονιστική Επιτροπή της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας συνήλθε υπό την συμπροεδρία του Καρδιναλίου Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας, και του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στη Μονή Bose (Β. Ιταλία), μεταξύ 13 και 17 Νοεμβρίου 2018.

Δέκα μέλη της Καθολικής αντιπροσωπίας και εννέα Ορθόδοξα μέλη ήταν παρόντα στις συνεδρίες της Συντονιστικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και δύο καθηγητές του Τμήματός μας, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεόδωρος Γιάγκου και ο πρωτοπρ. Χρυσόστομος Νάσσης. Στη Συντονιστική Επιτροπή εξετάσθηκε προσχέδιο του κειμένου με τίτλο, «Πρωτείο και συνοδικότητα κατά τη δεύτερη χιλιετία και σήμερα», που συντάχθηκε από την προς τούτο ορισθείσα Μεικτή Υποεπιτροπή Β΄, η οποία συνήλθε και εργάστηκε στην Κρήτη τον Ιουνίου του 2018. Η Συντονιστική Επιτροπή θα αξιολογήσει αναθεωρημένο σχέδιο του κειμένου, που θα υποβληθεί εκ νέου κατά την επόμενη συνάντησή της τον Νοέμβριο του 2019.