Tελετή Aποφοίτησης του Δ.Π.Μ.Σ. “Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός”

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης και απονομής βεβαιώσεων Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων των πρώτων αποφοιτησάντων του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός”. Η τελετή έλαβε χώρα στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., το πρωί του Σαββάτου της 10ης Νοεμβρίου 2018.

Την τελετή χαιρέτισε με κείμενο το οποίο διάβασε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Χρήστου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης. Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου – και διδάσκοντος του Προγράμματος- του συνδιοργανώνοντος το Δ.Π.Μ.Σ. Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κ. Σωτήριου Δεσπότη, τον οποίο διάβασε ο Αναπλ. Καθηγητής της Α.Ε.Α.Α. κ. Αθαν. Καψάλης. Ο Διευθυντής του Προγράμματος, καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, απηύθυνε στη συνέχεια χαιρετισμό, στον οποίο προέβη και σε έναν περιεκτικό απολογισμό των τριών διδακτικών εξαμήνων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη γενικότερη υψηλή απόδοση των σπουδαστών στο πλαίσιο των μαθημάτων, αλλά και των Ημερίδων που διοργανώθηκαν ανά εξάμηνο.

Οι σπουδαστές, εντός ενός κλίματος χαράς και ενίοτε συγκίνησης, έλαβαν, στην κατάμεστη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα αίθουσα, την ανταμοιβή των κόπων ενάμιση έτους, διάστημα κατά το οποίο παρακολούθησαν ενδιαφέροντα μαθήματα, στο πλαίσιο των οποίων εργάστηκαν εκπονώντας και παρουσιάζοντας εργασίες, και τελικά αξιοποιώντας πλήρως τις γνώσεις και την ικανότητά τους στη συγγραφή της τελικής μεταπτυχιακής τους εργασίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι καθηγητές κ.κ. Μιχαήλ Τρίτος, Ηρακλής Ρεράκης, Βασίλειος Κουκουσάς, Χρήστος Αραμπατζής, Βασίλειος Τσίγκος, Ιωάννης Μπάκας, π. Χρυσόστομος Νάσσης, κ. Γρηγόριος Λιάντας και κ. Δήμητρα Κούκουρα, οι οποίοι και συνεχάρησαν του αποφοιτήσαντες.

Το Δ.Π.Μ.Σ. “Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός” διοργανώνεται από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., ως επισπεύδον Τμήμα, και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και μετρά ήδη σχεδόν δύο έτη επιτυχημένης λειτουργίας.

Η νέα προκήρυξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος για το τρίτο έτος λειτουργίας του αναμένεται να αναρτηθεί εντός του Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης αίτησης για περισσότερο από ένα μήνα.

Επίσημος ιστότοπος του Δ.Π.Μ.Σ. “Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός”, http://hchc.past.auth.gr

Φωτογραφικό υλικό από την προαναφερθείσα εκδήλωση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: http://hchc.past.auth.gr/?page_id=852