Προκήρυξη Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης “Η ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ”

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας διοργανώνει Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης με θέμα “Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση”

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση http://soeth.web.auth.gr/el/node/54

Η προκήρυξη του προγράμματος είναι προσβάσιμη εδώ

Κοπή Βασιλόπιτας Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Συμεών Πασχαλίδη και σεπτής Ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, το πρωί της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019, μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, ενώ ετέλεσε και Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Ιωάννη Φουντούλη, ο οποίος σαν σήμερα εκοιμήθη κατά το έτος 2007. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρος Γιάγκου, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Συμεών Πασχαλίδης, οι Καθηγητές της Σχολής καθώς επίσης εκπρόσωποι των ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ του Τμήματος και του Συλλόγου των Φοιτητών.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου προς όλους τους παρευρισκομένους, ενώ παράλληλα έκανε και αναφορά στο πρόσωπο του αειμνήστου Καθηγητού Ιωάννη Φουντούλη.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Συμεών Πασχαλίδης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, σημειώνοντας την συνεχή αγάπη, την συμπαράστασή και το αμείωτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το έργο της Σχολής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιωάννη Φουντούλη, ο οποίος και υπήρξε Καθηγητής των περισσοτέρων κατά την διάρκεια της σημερινής εκδηλώσεως.

Πηγή: https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/26629-kopi-basilopitas-tmimatos-poimantikis-kai-koinonikis-theologias-tou-apth

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ