Εισήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Δημοσθένη Κακλαμάνου στο Δ´ Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορείτικης Εστίας

Εισήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Δημοσθένη Κακλαμάνου στο Δ´ Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο (Workshop) της Αγιορειτικής Εστίας για την Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Θεολογία, την Φιλολογία, την Τέχνη, το Δίκαιο, τους Θεσμούς, την Αρχιτεκτονική και το Φυσικό Περιβάλλον του Αγίου Όρους.

Η Αγιορειτική Εστία διοργάνωσε στις 7-8 Δεκεμβρίου 2019 το Δ´ Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο (Workshop) για την Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Θεολογία, την Φιλολογία, την Τέχνη, το Δίκαιο, τους Θεσμούς, την Αρχιτεκτονική και το Φυσικό Περιβάλλον του Αγίου Όρους. Στο Workshop συμμετείχε και ο Επίκουρος Καθηγητής Δημοσθένης Κακλαμάνος με εισήγηση με θέμα: «Χειρόγραφες αγιορειτικές αγιολογικές συλλογές της Παλαιολόγειας περιόδου: Συντάκτες – Περιεχόμενα – Στοχοθεσία».

Για να δείτε το πρόγραμμα του Εργαστηρίου πατήστε εδώ

Β΄ Συνάντηση του μεταπτυχιακού Colloquium Λειτουργικής του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών (2019-2020)

Η δεύτερη συνάντηση του Colloquium Λειτουργικής για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 11 Δεκέμβριου 2019 και ώρα 16:00-19:00. Καλεσμένος μας είναι ο πανοσιολογιώτατος πατήρ Λουκάς Ξενοφωντινός, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η βυζαντινή ζωγραφική χθες και σήμερα».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και πρακτική άσκηση, κατά την οποία ο πατήρ Λουκάς θα παρουσιάσει βασικές τεχνικές της βυζαντινής αγιογραφίας.

Το Colloquium θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.

Τιμή και χαρά μας η παρουσία σας στο Colloquium.

Eκ του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών ΑΠΘ

Για ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση (live streaming), δείτε εδώ:

https://www.auth.gr/video/27446
&
https://www.auth.gr/news/audiovisual

Για να κατεβάσετε την αφίσα της εκδήλωσης πατήστε εδώ