1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Ηθικής και Βιοηθικής: “Το φυσικό και το τεχνητό υπό το πρίσμα των αναπαραγωγικών και βελτιωτικών τεχνολογιών”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Ηθικής και Βιοηθικής με θέμα “Το φυσικό και το τεχνητό υπό το πρίσμα των αναπαραγωγικών και βελτιωτικών τεχνολογιών”, το οποίο διοργανώσαν η Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Ελένη Καλοκαιρινού από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και ο Αναπλ. Καθηγητής Μιλτιάδης Βάντσος από το Τμήμα μας.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ στις 8-10 Δεκεμβρίου 2017, παρουσιάστηκαν 50 εισηγήσεις από φιλοσοφική, θεολογική, ιατρική, νομική και ψυχολογική άποψη, μεταξύ των οποίων και δύο διακεκριμένων καθηγητών από το εξωτερικό, της καθηγήτριας φιλοσοφίας κ. Ruth Chadwick και του καθηγητή ευαγγελικής ηθικής κ. Georg Pfleiderer.

Όλες τις εισηγήσεις του συνεδρίου μπορεί να τις παρακολουθήσει κάποιος στην ιστοσελίδα https://www.auth.gr/news/conferences/24805

Για το πρόγραμμα και τις περιλήψεις των εισηγήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στη διεύθυνση medical-ethics.web.auth.gr

Ακολουθούν φωτογραφίες του συνεδρίου

Posted in Ανακοινώσεις.