Επιστημονική Ημερίδα της ειδίκευσης του ΠΜΣ “Εφαρμοσμένη Θεολογία” με θέμα: “Η ανάγκη επανευαγγελισμού σήμερα”

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, οι κ.κ. Καθηγητές και οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες των Τομέων: 1. Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας και 2. Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ είχανε τη χαρά και συνάμα την μεγάλη τιμή να φιλοξενηθούνε στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπολεως, όπου και ολοκληρώσανε τις παραδόσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου της Ειδίκευσης: Εφαρμοσμένη Θεολογία, πραγματοποιώντας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Η ανάγκη επανευαγγελισμού σήμερα”, στην οποία εισηγητές ήταν Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες των δυο Τομέων που απαρτίζουν την ως άνω Ειδίκευση.

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης ΕλευθερουπολεωςΆγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος“, προνοια και αγάπη του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας και πτυχιούχου του Τμήματος μας, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου.

Η Ημερίδα, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, του κ. Θεοδώρου Γιάγκου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, του Πρωτ. Αθανασίου Γκίκα, Αναπλ. Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και του κ. Ηρακλή Ρεράκη, Διευθυντή του Τομέα: Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας αποτελούνταν από τρεις συνεδρίες, όπου οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες ανέπτυξαν τις έγκριτες επιστημονικές εισηγήσεις τους περί του θέματος του επανευαγγελισμού του κόσμου, μέσα από ένα ευρύ κατάλογο θεματικών περιοχών, ήτοι της Παιδαγωγικής, της Ποιμαντικής και Ποιμαντικής Ψυχολογίας, του Κανονικού Δικαίου, της Κοινωνιολογίας, της Ηθικής, της Λατρείας και της Τέχνης.

Posted in Ανακοινώσεις.