Επιστημονική Εσπερίδα για την ευθανασία στη Θεολογική Σχολή

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ διοργάνωσαν στις 18 Μαΐου 2017 στη Θεολογική Σχολή Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: “Ευθανασία: Λόγος και Αντίλογος. Ηθικές Προσεγγίσεις”.

Στην εσπερίδα αυτή παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν υπό τη μορφή ακαδημαϊκού ντιμπέιτ τα επιχειρήματα που προβάλλονται υπέρ και κατά της ευθανασίας. Η Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Ελένη Καλοκαιρινού μίλησε με θέμα: “Οι ολέθριες συνέπειες της ευθανασίας για τον άνθρωπο  και την κοινωνία”, ο Αναπλ. Καθηγητής Μιλτιάδης Βάντσος παρουσίασε εισήγηση με θέμα: “Ευθανασία: η σημασία του θέματος από θεολογική άποψη”, ενώ ο Επικ. Καθηγητής Νοσηλευτικής Δημήτριος Θεοφανίδης ανέπτυξε το θέμα: «Ευθανασία: η σημασία του θέματος από νοσηλευτική άποψη”.

Επίσης, μίλησαν 12 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 4 Τμήματα: από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Σμ. Ηλιάδου, Κλ. Βασιλειάδου, Σ. Λιάπουρα, Δ. Τσιόκανη και Μ. Ραμπιάδου) , από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (Κ. Αρχιτεκτονίδου, Αλ. Κώστας, Δ. Κορομηλάς και Ηλ. Κιτσικίδου), από τη Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ (Σμ. Κιτσιούλη και Ελ. Μοσχονά) και από το Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών (Γ. Καζάνας).

Για να δείτε το πρόγραμμα της εσπερίδας πατήστε εδώ

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

Posted in Ανακοινώσεις, Συνέδρια/Ημερίδες.