8ο Σεμινάριο “Σημειωτική και Βίβλος”

8ο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος»

«…ἐπί τάς πηγάς…»

14-18 Φεβρουαρίου 2022

 

Το Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών (Biblical Studies Lab) του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ. διοργανώνει το 8ο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος», το οποίο αναπτύσσει θέματα εφαρμογής της σημειωτικής θεωρίας σε κείμενα της Βίβλου, με σκοπό την ερμηνευτική της κατανόηση με σύγχρονους τρόπους προσέγγισης του νοήματός της. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σημειωτικής (SemioLab) της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και με το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) της Θεολογικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 14-15-16-17-18 Φεβρουαρίου 2022 στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, με τη μορφή workshop. Διδάσκει ο π. Γεώργιος Βασιλάκης, ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (C.A.DI.R.) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών και υποψ. διδάκτορας στην Ερμηνευτική και Σημειωτική Ανάλυση της Καινής Διαθήκης στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. Ειδικός καλεσμένος εισηγητής είναι ο Massimo Leone, καθηγητής Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, με θέμα:

«The Face in the Bible»
(
Το Προσωπο στη Βιβλο)

Επιστημονική υπεύθυνη: Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ακαδημαϊκά ενδιαφερόμενο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στο επιστημονικό Σεμινάριο.

Απαιτείται αίτηση συμμετοχής με αποστολή στο kyp@past.auth.gr

Επισυνάπτονται: Αίτηση Συμμετοχής και Αφίσα.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

Posted in Ανακοινώσεις.