Δ΄ Συνάντηση του μεταπτυχιακού Colloquium Λειτουργικής του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών (2018-2019)

To Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας AΠΘ, σας προσκαλεί στην τέταρτη συνάντηση του μεταπτυχιακού Colloquium Λειτουργικής για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.

Κατά τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος (Ζωγράφος), Καθηγητής του Τμήματος Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών του Hankuk University of Foreign Studies, Σεούλ, θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο Γαβριήλ Θεσσαλονίκης και τα αγιολογικά στοιχεία για τον Άγιο Δημήτριο στο αποδιδόμενο σ’ αυτόν ανέκδοτο Ομιλιάριο».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elm@past.auth.gr ή στο τηλέφωνο: 2310 99 66 87.

Για ζωντανή αναμετάδοση, δείτε εδώ: https://www.auth.gr/video/26342 & http://www.auth.gr/news/audiovisual

Για να δείτε/κατεβάσετε την αφίσα της εκδήλωσης πατήστε εδώ

Τρίτη Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη»

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνει τη διοργάνωση της Γ΄ Ετήσιας Διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη». Φέτος η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”.

Για τη Διάλεξη έχει προσκληθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος Ζωγράφος, Καθηγητής του Hankuk University of Foreign Studies, Σεούλ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η Λειτουργική παράδοση της εν Κορέα Ορθόδοξης Εκκλησίας και η συμβολή του Ιωάννη Φουντούλη στη διαμόρφωσή της».

Στο πλαίσιο της επετειακής διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» προσκαλούνται επιφανείς προσωπικότητες της λειτουργικής επιστήμης και του εκκλησιαστικού χώρου, για να αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Βασική θεματολογία των διαλέξεων αφορά κυρίως στη ζωή και τις διάφορες πτυχές του πολυσχιδούς επιστημονικού, συγγραφικού και ερευνητικού έργου του τιμωμένου Καθηγητή. Η διάλεξη πραγματοποιείται ετησίως κατά τον μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, δηλαδή σε χρονική εγγύτητα με την ημέρα εκδημίας του μακαριστού Καθηγητή (25 Ιανουαρίου).

Στο πλαίσιο της διάλεξης, θα επιδοθεί το Βραβείο Αριστείας «Ιωάννης Μ. Φουντούλης» (2019) στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτήριο, για το σπουδαίο έργο μεταφράσεως των λειτουργικών βιβλίων στην Κορεατική γλώσσα, ως και για την εν γένει πολυετή, ποιμαντική και λειτουργική διακονία του ειρημένου Ιεράρχη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elm@past.auth.gr ή στο τηλέφωνο: 2310 99 66 87.

Για να δείτε πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε εδώ